Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere ingiltere Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlama Balosu Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA

Bu haber kez okundu.

Sınırda güvenlik önlemleri arttırıldı

Suriye tarafından ateşlenen bir havan mermisi sınırı aştı ve Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi Atmanek Mahallesi'ndeki bir eve isabet etti. Evde bulunanan 4 kişi yaralandı.

SINIRA TANK SEVKİYATI

Çatışmaların yoğunlaştığı Kobani'den Türkiye tarafına havan topu ve uçaksavar mermisi düşmesinin ardından askeri yetkililerin sınır hattındaki güvenlik önlemlerini artırdığı görüldü. Bölgeye giriş-çıkışlar yasaklanırken, sınır hattına tank sevkiyatı da yapıldı.

GAZETECİLER SINIR HATTINDAN İLÇEYE DÖNDÜ

Bu arada sınır hattında günlerdir görev yapan basın mensuplarının bulunduğu alan da riskli olduğu gerekçesiyle güvenlik güçlerince boşaltıldı. Askeri yetkililerin boşaltılması yönünde verdiği karar sonrası gazeteciler Kobani'yi gören yüksek noktadan indirildi. Ancak, gazeteciler bu kez Kobani'ye destek için bölgede toplanan grupların hedefi olma endişesi taşıması üzerine, askeri zırhlı araçlar eşliğinde sınır hattından ilçe merkezine dönmek zorunda kaldı. Yetkililer, yarın sabah basın mensupları için sınır bölgesinde daha güvenli uygun bir yer bulunacağını belirttiler.Öte yandan çatışmaların yoğunlaşması ve Türkiye tarafına mermiler gelmesi üzerine 2'inci Hudut Taburu'ndan 4 Zırhlı Personel Taşıyıcı sınır hattına sevk edildi.Ayrıca güvenlik güçleri, sınıra yaklaşık 2 kilometre mesafede bulunan gazetecilerden de bulundukları bölgenin riskli olduğu için daha geriye gitmelerini istedi.

2 MAHALLE BOŞALTILIYOR

Valilik ise güvenli gerekçesiyle Suruç'taki Kürtçe adı Atmanek olan Küçükkendirli ve Büyükkendirli Mahallelerinin boşaltılmasına karar verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.