Öne Çıkanlar acun ılıcalı İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş maç saat kaçta Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center london Beauty Rishko Beauty london RISHKO BEAUTY Kozmetolog london

Bu haber kez okundu.

Yörükler Bey Hatun Töreninde Irak Türkmenleri

Törende geçtiğimiz yıl Türkiye’de ilk kez Bey Hatun seçilen Sibel Gezen’e ikinci kez elbise giyme ve kuşak bağlama yapıldı. İkinci kez Bey Hatun seçilen Gezen’e başlığını ise Antalya Valisi Ersin Yazıcı taktı. Kuşağını ise Vali Yazıcı ve belediye başkanları birlikte bağladı. Programa Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, dernek yöneticileri ve oba beyleri katıldı. Irak Türkmenlerini törende Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu temsil etti.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Antalya Valisi Ersin Yazıcı; “Bu ülkede hiç kimse bizim rızamız olmadan bir çakıl taşı dahi alamaz. Türkler, kendisinden yardım dileyen herkese tarih boyunca misafirperverliği, insanlığı her daim gösterdi. Irk, dil, din ayırmaksızın bunu yaptık. Balkanlardaki, Afrika'daki, Arap Yarımadası ve Türk Cumhuriyetleri, yani gönül coğrafyası olarak tanımladığımız insanların da bize ihtiyacı var. Çok çalışarak birlik ve beraberlikle ülkemize sahip çıkacağız” dedi.

Özlem Gültekin

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.