Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA İngiltere restoran İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı

Bu haber kez okundu.

IŞİD Musul Halk Kütüphanesi'ni yaktı

IŞİD Osmanlı dönemine ait olan 10 binden fazla kitap ile 700'den fazla el yazması pek çok eserin olduğu Musul Halk Kütüphanesi'ni yaktı.Kütüphane yöneticisi Ghanim El- Ta'an militanların saldırıyı, el yapımı bomba kullanarak gerçekleştirdiklerini kaydetti. Militanların kütüphaneyi yakması sonucu harap olan eserler arasında, 20. yüzyılın başlarında yayınlanan Irak gazeteleri ile Osmanlı İmparatorluğu'ndan kalma haritaların ve kitapların yanı sıra Musul'un kurulmasında desteği bulunan yaklaşık 100 ailenin sağladığı kitap koleksiyonlarının da bulunduğu ifade edildi. IŞİD'in diğer halk kütüphanelerinde de bulunan koleksiyonlara zarar vermeye Aralık ayında başladıkları ve zarar verdikleri kütüphaneler arasında Müslümanlara ait bir kütüphane, 265 yıllık bir Latin Kilisesi, Dominikan tarikatına ait bir manastır ve M.Ö. 5000'e dayanan eserlerin bulunduğu Musul Müze Kütüphanesi'nin de yer aldığı açıklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.