Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere ingiltere Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlama Balosu Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA

Bu haber kez okundu.

Putin'den Suriye ile ilgili flaş açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu (SPIEF) kapsamında Konstantin Sarayı'nda dünyanın önde gelen haber ajansları yöneticileri ile bir araya geldi. 

Rus Devlet Başkanı Putin, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu'nun Suriye krizine ilişkin sorusuna cevap olarak, Türkiye ve Rusya'nın Suriye'de birçok konuda aynı görüşe sahip olduğunu belirterek, "Türkiye ile kilit konularda anlaşamasaydık ne Suriye'de ateşkes sağlanabilirdi, ne de çatışmasızlık bölgeleri anlaşması yapılabilirdi." açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE'NİN PKK HAKKINDAKİ ENDİŞELERİNİ BİLİYORUZ

Rus lider Putin, Türkiye'nin terör örgütü PYD/PKK konusundaki endişelerini bildiklerini belirterek, "Bu konularda yapıcı bir çalışma yürütmeye özen gösteriyoruz." dedi.

Ayrıca Putin, "Suriye'nin bölünme ihtimali endişe oluşturuyor. Suriye'de çatışmasızlık bölgelerinin kurulmasında da bazı endişeler oluşuyor. Çatışmasızlık bölgelerinin gelecekte Suriye'nin bölünmesinde rol model olmaması lazım. Aksine bu bölgelerin, ülkenin toprak bütünlüğünün korunması ve gelecekteki siyasi diyaloğa örnek teşkil etmesi gerekiyor.Buralar Esed hükümeti tarafından kontrol edilmiyor. Ancak insanlar kendi aralarında konuşuyor. Her gün Şam'a işlerine gidip akşam eve dönüyor. Demek ki birtakım iş birlikleri mümkün. Bu artık pratikte yaşanıyor. Eğer burada mümkünse, diğer bölgelerde neden olmasın?" şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.