Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Dr. Müge Çevik

Bu haber kez okundu.

Böcek ve yasa dışı dinleme davalarının hakim ve savcıları değişti

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi, 888 kişilik kararnamesinin ardından uzun süredir beklenen adli ve idari yargı yetki kararnamelerini dün tamamladı. Kararnameyle ağır cezalardaki kritik davaların hâkimleri ile bazı sulh ceza hâkimleri değiştirildi, 8 yeni sulh ceza hâkimliği kuruldu.Ankara’da “Askeri ve Siyasi Casusluk” ve “Yasadışı Dinleme” davası ile “Böcek” davasına bakan mahkemelerin başkanları değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde çalışma ofisine “böcek” olarak nitelendirilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili davaya bakan Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na Ankara Hâkimi Namık Özdemir getirildi. Eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak’ın da aralarında bulunduğu 18 polisin yargılandığı dinleme davasına bakan Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na, 2. ACM Başkanı Hüseyin Karamanoğlu yetkilendirildi.

DİNLEME MAHKEMESİNE YENİ BAŞKAN
Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi Hâkimliği sırasında, Fethullah Gülen’in “pasaport iptali” haberi için 5. Sulh Ceza’da, TİB’deki “casusluk” haberi için ise 7. Sulh Ceza’da tekzip kararları veren Süleyman Köksaldı ise Ankara 21. İş Hâkimliği’ne gönderildi. Başörtülü avukatı duruşmaya almadığı için HSYK’dan disiplin cezası alan Ankara 2. Aile Mahkemesi Hâkimi İlhan Kadıoğlu ise infaz hâkimi oldu. Ankara 4. Ağır Ceza Başkanı Hayrettin Türe, asliye ceza mahkemesi hâkimliğine getirildi. MİT ve Emniyet İstihbarat’ın dinleme taleplerini karara bağlayan 4. Ağır Ceza’nın yeni başkanı ise Selfet Giray oldu.

ASKERİ CASUSLUK HÂKİMİ ASLİYEDE
İzmir’deki “Askeri Casusluk” davasına bakan 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı Atilla Rahman, tenzili rütbe ile Torbalı Hâkimliği’ne atanmıştı. Rahman, Torbalı’da 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi olarak görev yapacak. Eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur İstanbul Anadolu 3. İş Mahkemesi Hâkimliği’nde, eski HSYK 2. Daire Başkanı Nesibe Özer 1. Çocuk Mahkemesi’nde, eski HSYK üyeleri Ahmet Kaya Ankara Batı 3. Tüketici Hâkimliği’nde, Teoman Gökçe ise Ankara Batı İcra Hâkimliği’nde görevlendirildi.

SULH CEZA HÂKİMLERİ ARTTI
Kararname ile gözaltı, tutuklama, mal varlığına tedbir gibi kararları veren sulh ceza hâkimlerinin bazıları değiştirildi. İstanbul ve İzmir’de 3, Diyarbakır ve Ankara’da 1’er olmak üzere 8 yeni sulh ceza hâkimliği kuruldu. Yeni sulh ceza hâkimlikleri 11 Şubat’ta faaliyete geçecek. Kararnameyle adliye personelinin atama ve disiplin işlemlerine bakan çok sayıda Adalet Komisyonu Başkanı da değişti.

ŞİKE MAHKEMESİ BAŞKANI DA DEĞİŞTİ
Şike davasının yeniden yargılamasının yapıldığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı Metin Tamirci 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na, 13. Ağır Mahkemesi Üyesi Fatma Altun Şahin ise 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi üyeliğine atandı. Tamirci’nin yerine 11. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Ahmet Civelek, Şahin’in yerine ise 7. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Murat Özadenç atandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.