Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Dr. Müge Çevik

Bu haber kez okundu.

Levent Kırca'nın 'Azınlık'  Oyununa Londra'da rekor izleyici

AVRUPA AJANSI (AVA) DOĞAN KEMANCI VE NURCAN GOKCE PATIR/ LONDRA-Anadolu Kültür Merkezi tarafından düzenlenen Levent Kırca'nın 'Azınlık'  Oyunu sekiz yüzden fazla bir izleyici kitlesi tarafından izlendi. Güldürürken ağlatan, sonra tekrar seyircileri kahkahalara boğan oyunda büyük ölçüde Silivri esir kampındaki kanunsuzluklar ve insanlık dışı uygulamalar sahnelendi.  

Kızının eteği çıkartıldı

Gazeteci Nedim Şener’in bir televizyon kanalında ağladığı görüntüleri izleten Kırca, bunun sebebinin Nedim Şener’in kızının cezaevi ziyareti sırasında yaşadığı olayları anlatması üzerine yaşandığını söyledi. Hapisane ziyareti sırasında Şener’in kızının eteğinde bulunan düğmenin ötmesi üzerine eteğinin çıkartıldığını ve babasının yanına iç çamaşırıyla gittiğini anımsatan Kırca, bu durumun Şener’i çok üzdüğünü ve buna hiçbir babanın katlanamayacağını söyledi. 

Sivas'ta yakılan aydınlar

Sivas'ta yakılan aydınları unutmayacağı üzerine and içtiğini söyleyen Kırca tutuklu gazeteci Tuncay Özkan için de Jandarma türküsünü söyledi. Oyundan sonra 'Önüm arkam sağım solum dönek' kitabını da imzalayan Kırca, Londra'ya geldiği ve bu oyunu böyle bir seyirciye oynadığı için çok mutlu olduğunu ifade etti. 

Cumhuriyet için Atatürk için Türk halkı ayaklanmış

Bir gün önce de Hyde Park'tan başlayıp Türkiye Büyükelçiliği'nin önüne yürüyen dört bin kişiye hitap eden Kırca şunları söylemişti: Dün gece duydum ki, Türkiye'de Türk halkı ayaklanmış. Cumhuriyet için Atatürk için Türk halkı ayaklanmış. edindiğim bilgilere göre İstanbul Türk halkı tarafından ele geçirilmiş durumdadır. İstanbul'da sadece Atatürkçüler ve cumhuriyetçiler var. Şu anda Taksim meydanı tamamiyle cumhuriyetçilere açılmış, polis barikatları kaldırmış ve geri çekilmiş durumda. Ancak her şeyi başaran, Kurtuluş Savaşı'nı başarıp düşmanı denize döken, Mustafa Kemal'in askeri olan Türk halkı bu kadarla tabii ki yetinmeyecek. Türk halkı Türkiye'yi ele geçirecek ve Cumhuriyet ilelebet payidar olacaktır. Bu hiç konuşulmadı ama bir iki güne kadar Silivri ve Hasdal'da yurtseverler hapisaneleri boşaltacaklar... Ne mutlu bana ki bu eylemlerin içinde yer aldım. Cumhuriyetçi bir sanatçı olarak görev aldım. Ben bu mücadeleye ölümüne girdim arkadaşlar... Ölmek var dönmek yok..." 

Video haberler için bağlantılara tıklayınız

Kırca, oyun öncesinde Londra'da Hyde Park'ta Londralılara seslendi

Levent Kırca Londra'da Hyde Park'tan İktidara Yüklendi

Taksim değil Hyde Park

Londra'da Türk Gençliği'nin And İçmesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.