Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Britanya Kebap

Bu haber kez okundu.

Türkiye'nin Suriye İçin Füzeleri Hazır

Her 2 Yılda bir İngiltere'nin başkenti Londra'da ünlü Excel London fuar merkezinde gerçekleştirilen Güvenlik, Savunma ve Silah Ekipmanları Fuarı (The World Leading Defence & Security Event- DSEI-) Dün saat 9.30’da kapılarını açtı. Rekor katılımın olduğu fuarda son moda teknoloji silahlar görücüye çıktı.

Avrupa Ajansı (AVA) Eda ÜN / Londra – ÖZEL HABER-Dünyanın En büyük Silah Fuarı olan Güvenlik, Savunma ve Silah Ekipmanları Fuarı (DSEI) kapılarını açtı. Docklands'daki Excel London Fuar merkezi'nde bulunan fuar saat 9.30 itibari ile ziyaretçi kabulune başladı. Sıkı Güvenlik önlenmelerinin alındığı fuarda 1500'in üzerinde katılımcı ile büyük bir rekora ulaştı. Fuar 13 Eylül 2013 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

 

İngiltere'nin Gövde Gösterisi

 

Olası Suriye mudahalesi tartışmaları sürüyorken İngiltere son moda teknoloji silahlarını görücüye çıkardı. İngiliz parlemontasında geçen hafta oylanamaya sunulan Suriye'ye olası askeri mudahale'den red kararı çıkmıştı. Karardan bir hafta sonra yapılan DSEİ fuarında İngiltere adeta gövde gösterisinde bulundu. İngiliz firmalarının çoğunluğunu oluşturduğu katılımcılar, 1500'ün üzerine çıkarak rekor diğer yıllara göre rekor seviyeye ulaştı. BAE Systems ingiliz firmaları arasında en çok ilgi çekeni oldu.

 

Dünyanın kaygı ile izlediği Suriye iç savaşında Esad'ın kimyasal silah kullandığa dair bulunduğu söylenen kanıtlardan sonra gündeme gelen Suriye'ye olası askeri müdahale tasarısı İngiliz parlementosundan red kararı aldı ançak İngiltere başbakanı David Cameron Müttefik devletlere diplomatik  destekte bulunabileceklerini dile getirmişti. Kanıtların ortaya çıktığı gün ingiltere'nin Suriye'ye kimyasal silah yapımında kullanılan 2 ana madde satışını gerçekleştirdiğinin de ortaya çıkması ile İngiltere suçlamalara maruz kalımıştı. Söylemlerinde barışı öngören, insan haklarını savunan ilgiltere temsilcileri, dün kapılarını ziyaretçilere açan dünyanın en büyük silah fuarı olan DSEI 2013 ile söylemlerinin tersi davranışlar sergilemeside İngiltere'ye olan güveni azaltmakta.

 

Türkiye'nin füzeleri hazır

 

Türkiye Fuarda 3 firma ile temsil edilirken en çok Roketsan'ın füzeleri ilgi odağı oldu. Amerika, İngiltere, Almanya İsveç ve Ortadoğu ülkerine satışını gerçekleştirdiğimiz Türk füzeleri olası Suriye Operasyonu için Türkiye'nin hazır olduğunu izlenimi verdi. Son teknoloji ile donatılmış Türkiye'nin ilk seyir füzesi SOM füzesi ile sınıfının en uzun menzilli füzesi olan Cirit 2,75" füzesi ziyaretçilerin en çok ilgilendikleri füzeler oldu. Som füzeleri 2 yıl önceki fuarda dünyaya gösterilmiş ve Avrupa Gazetesi’nde manşet olmuştu. 

 

Türkiye'de Savunma ve Havacılık Kümesi bünyesinde bulunan bir çok firmayı fuarda temsil eden  OSSA ve başta Türkiye olmak üzere, İngiltere, Danımarka, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkere askeri bot ve ayakkabı satışını gerçekleştiren  Yakupoğlu (YDS) da DSEI 2013 'de yer almakta.

 

Türkiye Milli Savunma Bakanı Yardımcısı DSEI 2013'ü ziyaret etti

 

 

Türkiye'den fuarı ziyaret için Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Türk stanlarını da gezdi. Yardımcı fuar hakkında hiç bir açıklamada bulunmazken, Türkiye'nin Suriye'ye olası askeri müdahalesi konusunda ise yorumda bulunmadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.