Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere ingiltere Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlama Balosu Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA

Bu haber kez okundu.

Genç Türk Lara Ömeroğlu konserde piyanonun yıldızı

AVRUPA AJANSI (AVA) Mahir Tan-Özel Haber/Londra-İngiltere'nin başkenti Londra Royal College of Music öğrencisi Lara 31 Mayıs gecesi İmperial College’de konserde yine piyanonun yıldızı oldu. Lara Ömeroğlu, şimdiden Dünya’nın en ünlü piyanistleri arasında. Defalarca alkışlar ve çiçekler arasında sahneye çağrıldı. Alkışlar ve sevgi tezahüratı dakikalarca sürdü. 19 yaşındaki Türk kızı Lara, şimdiden Piyano’da en seçkinler arasında.


BBC ÖDÜLLÜ

2010 yılında, 16 yaşında iken  BBC Genç  Müzisyen ödülünü kazanan Lara Ömeroğlu, kardeşi Melis ile birlikte Londra Klasik müzik Dünyası’nın en ünlüleri arasına katıldılar. Londra Royal College of Music öğrencisi Lara 31 Mayıs gecesi İmperial College’de konserde yine piyanonun yıldızı oldu. Anne Ayşegül Ömeroğlu ve bir başka genç piyano yıldızımız olan abla, Melis Ömeroğluile birlikte yalnızca ‘Avrupa’ gazetesinin izlediği konser Richard Dickins’in yönettiği İmperial College Symphony Orchestrası tarafından gerçekleştirildi. Piyano sololarını yapan Lara Ömeroğlu (Melda) George Gerchwin- Cuban Overture, Beethoven- Piano Cocerto 3 ve Alexander Borodin- Polovtsian Dances from Prens İgor parçaları ile gecenin yıldızı oldu. 


Aynı aileden iki yıldız

 Ayşegül Ömeroğlu 14 yıldan beri Londra’da yaşayan bir anne. Ayşegül Ömeroğlu’nu diğer annelerden ayıran özellik ise onun 19 ve 21 yaşlarında Klasik Müzik Dünyasının genç yıldızları arasına giren iki kızımızın annesi ve onların sanat yaşamlarında en büyük destekçileri olması. Dünya’nın ünlü konser salonları arasında mekik dokuyan Anne Ayşegül, Melis ve Lara tarafından oluşturulan sanat ailesi, Türk toplumundan Klasik Müzik Dünyası’na yıllarca değerlendireceği bir armağan.

31 Mayıs gecesi İmperial College konserinde izleyicileri büyüleyen Lara Melda'nin önümüzdeki aylardaki programı, okuyucuya ‘ne’ ile karşı karşıya olduklarını gösterenbir kanıt.


İşte Lara’nın 2013 programı;

10 Temmuz 2013 - St. James' Piccadilly, London, UK 

30 Augustos 2013 - Michael Fowler Centre, Wellington, New Zealand

31 Augustos 2013 - Auckland Town Hall, Auckland, New Zealand

27 Ekim 2013 - Holy Trinity Church, Bungay, UK

8 Kasim 2013 - Barbican Centre, London UK

27 Kasim 2013 - The Radlett Centre, Hertfordshire, UK

29 Kasim 2013 - St Alban's Church, Frant, UK

14 Aralik 2013 - Laeiszhalle, Hamburg, Germany

2 Subat 2014 - Assembly Hall, Tunbridge Wells, UK

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.