Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA İngiltere restoran İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı

Bu haber kez okundu.

Yerel Mahalleler Siyaseti ile Doğu ve Kuzey Londra Gençliği

Avrupa Ajansı (AVA) Ayşad Güdekli/Londra-Türkiye Siyasi Analiz ve Araştırma  (Centre for Policy Analysis and Research on Turkey, Research Turkey) tarafından Londra Üniversitesi'nde Doğu ve Kuzey Londra'daki gençlerin kendilerini tanımlama deneyimleri hakkında Panel gerçekleştirildi. Kısa adıyla AnalizTürkiye, “Yerel Mahalleler Siyaseti, Doğu Londra Gençliği ve Kuzey Londra Türk ve Kürt Gençliği’nin Tecrübeleri”ni ele aldı.

Aston Üniversity araştırma görevlisi, Ajmal Hussain‘in başkanlık ettiği konferans 24 Haziran 2013 Pazartesi günü, saat 18.00 ile 20.00 arasında, Room B111, School of Oriental and African Studies (SOAS), The Brunei Gallery’de gerçekleştirildi.  

Dr. Malcolm James 

24 haziran pazartesi günü saat 18'de başlayan panelde City Üniversitesi'nden Dr. Malcolm James ve Regent's Üniversitesi'nden Dr. Doğuş Şimşek, Doğu ve Kuzey Londra'daki genç neslin yaşadıkları kültürel dönüşüm ve sorunları hakkında konuştu. Dr.James'in sunumuyla başlayan panelde İngiliz genç neslin karşılaştığı handikaplar ve dönüşümler ile ahlaki ve kültürel normlarına değinildi. 

Dr. Doğuş Şimşek

Dr. Malcolm James’ın ardından Dr.Şimşek, panelin ana temasını oluşturan sunumunda Türk ve Kürt gençlerinin yaşadıkları tecrübe ve özellikle Kuzey Londra gençlerinin öz benlik ve aidiyet duyguları hakkındaki hususlar ile gençlerin kendilerini nasıl tanımladıklarından bahsetti. Ailelerin çocuklarına bir kimlik dayatması içine girmelerini vurgulayan Dr. Şimşek, bu durumun beraberinde bir takım sorunlar ortaya çıkardığını söyledi. Londra gibi kozmopolit bir şehirde ailelerin bir takım haklı kaygılarının yanı sıra aşırı kaygı ve baskının gençlerde kültürel bütünlük yaşama tecrübesini sekteye uğrattığını dile getiren Dr. Şimşek, belli bir yaş grubunu üzerinde yapmış olduğu analiz ile konu hakkındaki tespitlerini katılımcılarla paylaştı.

Panel sunumlardan sonra soru-cevap şeklinde devam etti ve ardından moderatör Ajmal Hussain'in  kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Analiz Türkiye (Research Turkey)

Temel olarak günümüz Türkiye’sine odaklanan politika analizi ve araştırmalara adanmış bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir kurumdur. Kısa eleştiri yazıları, siyasi, ekonomik ve toplumsal analizler, röportajlar ve yorumlardan oluşan geniş bir yelpazeden yayın türlerini paylaşmayı amaçlar. Disiplinler arası eğilimleri takip etmeyi ve hem Türkiye’yi hem de küresel dünyayı farklı bakış açılarından incelemeyi hedefler. Medyadaki farklı perspektifleri homojenleştirme ve karmaşık siyasi ve toplumsal gerçeklikleri basite indirgeme eğilimine karşı, küresel bağlamı içinde Türkiye’nin bütünlüklü ve çok boyutlu bir kavrayışına hizmet edecek bir kuramsal ve siyasi çoğulculuğu öne çıkarır.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.