Öne Çıkanlar londra acun ılıcalı Alp Ercosman Londrada konser İngiliz Krallar oyunu İngilterenin kültürel zenginliğini londra Islam TV Girişimcilik Londralı müzikseverlerin Finlay Hay

Bu haber kez okundu.

İngiltere'ye öğrenci vizesiye gelen uluslarası öğrencilere burs

2011 yılı Temmuz ayından itibaren Londra’da Canary Wharf’ta  faaliyet gösteren “Docklands Academy, London” isimli yüksek okulun kurucusu Önder Şahan, İngiltere’ye öğrenci vizesi (Tier 4) ile gelerek bir İngilizce veya yüksek okul programını tamamlayan ya da tamamlamak üzere olan, ancak bu ülkede kalarak eğitimine devam etmek isteyen uluslarası öğrenciler icin 4 adet burs vereceklerini ve burs imkanının her yıl Ekim ayında tekrarlanacağını açıklamıştır. 

Docklands Adademy, London diploma programlarının yanısıra Leeds Metropolitan Üniversitesi ile yapılan işbirliği anlaşması çerçevesinde, lisans ve yüksek lisans programlarına da erişim sağlayan veya bunların bir kısmını doğrudan veren özel bir yüksek öğretim kurumu olarak başarılarını artırarak sürdürmektedir. Akademi, 2013 yılı Eylül ayında İngiltere’de yüksek öğretim kurumlarının standartlarını denetleyen “Kalite Güvence Ajansı” (Quality Assurance Agency) tarafindan  “tam güvenli” notu ile sertifikalandırılmıştır.

Önder Şahan yaptığı açıklamada, Docklands Academy London’ın sunduğu programlar, imkanlar, hizmet koşulları ve eğitim personeli ile alanının en iyisi olma hedefi ve vizyonu ile kurulduğunu, misyonlarının ise “geleceğin liderlerini yetiştirmek” olarak belirlendiğini, bu nedenle Akademinin kar amacı gütmeyen bir hukuki yapıda oluşturulduğunu vurgulamıştır. Akademide,  en büyük gücün bilgi teknolojisi olacaği “geleceğin dünyası”na hazırlıklı ve donanımlı liderleri yetiştirmek için ulusal ve uluslararası düzeyde üniversitelerle, programları onaylayan yetkili kurumlarla ve iş dünyasının liderleri ile kurulan işbirlikleri çerçevesinde, öğrenciler bir yandan eğitimlerini geliştirirken diğer taraftan da iş dünyasına hazırlanmaktadırlar.

Docklands Academy London’da  ön lisans , lisans  ve yüksek lisans  düzeylerinde verilen “İşletme”, “Pazarlama”, “İnsan Kaynakları” “Turizm ve Otelcilik”, “Yiyecek-İçecek Hizmeti ve Restoran Yöneticiliği” gibi çeşitli diploma programlarının yanısıra, “Genel İngilizce” ve “Özel Amaçlı İngilizce” (İş İngilizcesi,  IELTS Sınavına hazırlık, Üniversite Hazırlık İngilizcesi, Akademik İngilizce vb),  bunlara ilaveten, özellikle yiyecek içecek hizmeti sektöründeki işletmeleri ilgilendiren “gıda güvenliği”, “iş sağlığı ve güvenliği” gibi “kısa dönemli çeşitli mesleki eğitim kursları” da sunulmaktadır. Ayrıca kısa bir süre içinde  “Sağlık ve Sosyal Bakım Hizmetleri” (Health and Social Care) ve “Bilişim Teknolojisi” (IT) gibi ek programların da açılması için çalışmalar sürdürülmektedir. 

Docklands Academy, sağladığı yüksek kaliteli eğitimin yanısıra, uluslararası öğrenciler için havaalanında karşılama ve uğurlama, eğitim sırasında konaklama imkanı sunma, uyum ve şehir gezisi programları  gibi destek hizmetler  ile de sektörde öne cikmaktadir. Yurt ve uygulama oteli olarak kullanılmak üzere alımı gerçekleştirilmiş ve iç düzenlemesi sürdürülen tarihi binasının hizmete girmesiyle birlikte 200 civarında öğrenciye çok daha uygun konaklama imkanı sağlanabilecektir. Anılan bina, öğrencilerin aynı zamanda staj görebileceği bir uygulama oteli olarak 2014 yılının son çeyreğinde hizmete girecektir. 

Programlar ve burs imkanları ile ilgili bilgiler için Özlem Darcan, Kıvanç Karakaş ve Anna Dziatkowska ile temas kurulabilir. Adres: 11 Selsdon Way, Cityharbour, London E14 9GL, UK Telefon: +44 (0) 207 515 9695 Faks: +44 (0) 207 515 5588 Web: www.docklandsacademy.co.uk E-posta: [email protected]

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.