Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Dr. Müge Çevik

Bu haber kez okundu.

İngiltere'de Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli Gençlik Şöleni

Şölen kapsamında 14 Aralık Cumartesi akşamı Cemevi’nde gazeteci-yazar ve Alevi Bektaşi Federasyonu eski Başkanı Turan Eser, H. Hace bektaş dergahı hizmetlisi ve dergah yayın organı olan SERÇEŞME dergisinin genel yayın yönetmeni Ahmet Koçak, İAKM-Cemevi Başkanı İsrafil Erbil ve İAKM Cemevi Gençlik Genel Sekreteri Elvan Asutay katılımıyla “Türkiye’de Demokrasi ve Türkiye’de Aleviler’ konulu panel düzenlendi. Panelin açılışında konuşan Erbil, “İngiltere’de, asimilasyonla mücadele, gençlik örgütlenmesi, uyuşturucu ve çetelerle mücadele, okullarda Alevilik dersleri, Alevi kültür merkezlerinin açılması, Londra Pir Sultan Anıtı’nın yeniden düzenlenmesi, gibi çokça görevlerimizin yanı sıra ülkemizdeki sorunlarla da mücadele etmek ülkemizdeki eşitlik ve demokrasi mücadelesine destek vermeye çalışıyoruz” dedi. Daha sonra söz alan Turan Eser de, “Cami-Cemevi projesi Aleviliği asimile etmek için Aleviliği cami avlusunda yetim bırakmak için kurgulanmıştır. Bu projede görev alan kişilerin devletten ne kadar yararlandıkları da ortadadır”  diye konuştu. 

Panelin diğer konuşmacılarından Ahmet Kocak’ta şunları söyledi:  “Alevi erkanlarımız konusunda Dergahın ve Veliyettin Ulusoy (postnişin) in önemli çalışmaları vardır. Hakka yürüme erkanı ve görgü cem dar erkanları gibi erkanlar konusunda kitapçıklar hazırlanmakta ve Ser Çeşme dergisi çıkmaktadır” Elvan Asutay da, “Gençler olarak değerlerimize sahip çıkıyoruz zorlukların farkındayız ve büyüklerimizin etkinliklerimize duyarlı olmalarını talep ediyoruz” dedi. 

19.Hünkar Hace Bektaş-ı Veli Gençlik Şöleni

Öte yandan Pazar akşamı HMV Forum’da Hünkar Hace Bektaş-ı Veli gençlik şöleni düzenlendi. Gecede, Ali Dereli Dede’nin Gülbangı ve semahla başlayan geceye çok sayıda genç katıldı. Gecede sahne alan çiğdem, Tahir, Şahin ve Oğuz Aksaç seslendirdikleri müziklerle gençlere keyif dolu anlar yaşattılar. Gecede ayrıca, Cemevi Bağlama Gurubu da sahne aldı. Kısa birer konuşma yapan İakm ve Cemevi Başkan Yardımcısı Zafer Çoban ve Gençlik Başkanı Ruhi Altun birlik ve beraberlik mesajları verdiler.  Geç saatlere kadar süren şölende, Türkiye’de yaşanan demokrasi ve toplumsal sorunlara işaret edilen mesajlarla doluydu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.