Öne Çıkanlar İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs ingiltere lisansüstü eğitimi

Bu haber kez okundu.

CHP'de 35. Olağan Kurultay için geri sayım başladı

1 Kasım seçimlerinin ardından dile getirilen ‘değişim ve yenilenme’ hareketinin ilk adımı olarak görülen kurultayda tabandan gelen talep doğrultusunda 60 kişilik Parti Meclisi’nde (PM) en az 40 kişinin değişmesi, bu değişimin Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) da yansıması bekleniyor.16-17 Ocak tarihinde, Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek 35. Olağan Kurultay için son hazırlıklar yapılıyor. Kurultay öncesi, 940 ilçe ve 81 ilde kongrelerini tamamlayan CHP’de, genel başkan ve PM üyelerini seçecek yeni kurultay delegeleri belirlendi. 81 ilin 46’sında il başkanları yenilendi. 35 ilde ise mevcut il başkanları yeniden seçildi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bayrak açan muhalifler, kurultayda sonucu değiştirebilecek delege sayısına ulaşamadı. Seçimlerin sonucunu belirleyecek delege çoğunluğuna sahip illerde yeni kurultay delegelerinin Kılıçdaroğlu’na destek veren isimlerden oluştuğu öğrenildi. Bu durum 1 Kasım seçimleri sonrası partide başlatılacağı açıklanan ‘değişim ve yenilenme’ hareketinin, Kılıçdaroğlu’nun isteği çerçevede gerçekleşeceğini ortaya koydu.Yeni delege yapısının Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerden oluşması, genel başkanlık yarışına giren isimlerin, adaylık için gereken 121 delegenin imzasını alıp alamayacağı sorusunu gündeme getirdi. Aday adaylığını açıklayan tek isim CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay oldu. Ankara’da bir ofis kiralayan Balbay, yeni delegeleri tek tek arayarak konuştuğunu anlatarak “200 civarında delege tarafından aday gösterileceğimi düşünüyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.