Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Britanya Kebap

Bu haber kez okundu.

Demirtaş, Moskova'da Lavrov ile bir araya geldi

HDP Eş Başkanı Demirtaş, Rusya'nın başkenti Moskova'daki temaslarına başladı. Demirtaş ilk olarak Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'la bir araya geldi. Görüşmeye Demokratik Bölgeler Partisi Başkanı Kamuran Yüksek ve HDP'nin Dış İlişkilerden Sorumlu ismi Nazmi Gür de katıldı.

Rusya'nın başkenti Moskova'ya giden HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ikili görüşmeleri öncesi kameralar karşısına geçti.

Rus haber ajansı Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre; Demirtaş görüşmenin basına açık bölümünde, 'bu zor dönemde' Rusya ile olan ilişkilere büyük önem verdiklerini söyledi. Lavrov ise Demirtaş'la Suriye'deki durumu da görüşmek istediğini belirtti.

LAVROV: TÜRKİYE HALKIYLA OLAN İLİŞKİLER ETKİLENMEDİ

Bununla birlikte Lavrov mevcut Türk hükümetinin 'planlanmış eyleminin' (Rus uçağının 24 Kasım sabahı Suriye sınırında düşürülmesinin) Rusya'nın Türkiye halkıyla olan ilişkileri etkilemediğini de vurguladı.

DEMİRTAŞ: DOĞRU BİR KARAR DEĞİLDİ, ÇIKIŞ YOLLARI ARAYALIM

Demirtaş da bunun üzerine Ankara'nın Rus uçağını düşürmesinin doğru bir karar olmadığını söyledi ve "Şimdi bu durumdan çıkış yolları aramalıyız" dedi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU ZİYARETE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Başbakan DAvutoğlu, dünkü grup toplantısında HDP Eş Genel Başkanı'nı "Neden HDP'liler 1 sene önce değil de şimdi Rusya ile kriz yaşadığımız bir dönemde Moskova'ya gidiyorlar. Bunlar Türkiye'nin karşısında kim varsa onlarla işbirliği yapmayı ahlak edinmişler." sözleriyle eleştirmişti.

DEMİRTAŞ'TAN YANIT: CEHALETİN BÖYLESİ

Selahattin Demirtaş'ın Davutoğlu'nun sözlerine yanıtı ise kısa süre sonra geldi. Demirtaş, "Başbakan Rusya'ya gidişimizi sorguluyor. 1 yıl önce neden gitmedi diyor. Rusya'ya geçen yıl da gittim. Cehaletin böylesi" dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.