Öne Çıkanlar londra kktc Fulham Hailey Baldwin Kumar Bağımlılığı Tedavisi ilk kadın izci Celal İzcibayar sıcak Aerro Kral 3. Charlesın

Bu haber kez okundu.

BALBAY'IN MEKTUBU, ALİAĞA'YI AĞLATTI

23. ALİAĞA EMEK VE BARIŞ ŞENLİĞİ İÇİN ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANINA MEKTUP YAZAN MUSTAFA BALBAY, EMEĞİN HAK ETTİĞİ GİBİ EN YÜCE DEĞER HALİNE GELDİĞİ, İNSANLARIN HEP BARIŞ İÇİNDE GÜLÜMSEDİĞİ BİR TÜRKİYE ÖZLEMİYLE ŞENLİĞİNİZİ KUTLUYORUM. ÖZGÜRLÜKTE BULUŞMAK DİLEĞİYLE” DEDİ.

 

 

ALİAĞA BELEDİYESİ

ALİAĞA- İZMİR (31.08.2013)- Ergenekon davasında 34 yıl 8 ay hapisle cezalandırılan ve 4,5 yıldır cezaevinde bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın 23. Aliağa Emek ve Barış Şenliği dolayısıyla Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’a gönderdiği duygu dolu mektup kenti duygulandırdı.

 

6 Mart 2009'dan beri Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Gazeteci ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, daha önce birçok kez konuşmacı olarak geldiği Aliağa Emek ve Barış Şenliklerine bu kez duygusal mektubuyla damga vurdu.

 

BAŞKAN ÖMER TURGUT OĞUZ’A YAZDI

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’a hitaben yazılan mektupta “Sevgili Aliağa Belediye Başkanım, 23.Aliağa Emek ve Barış Şenliklerine ilişkin davetiyeniz bana ulaştığında, birden uzun bir yolculuğa daldım; Yıllar önce şenliklerin ilk başladığı günlere gittim.” Diyen Balbay, mektubunu şöyle sürdürdü:

 

BARIŞ İÇİNDE, İNSANLARI GÜLÜMSEYEN BİR TÜRKİYE ÖZLEMİ

“Zaman Zaman, benim de konuşmacı olarak katılımcısı olduğum Emek ve Barış Şenliklerinin uzun soluklu olması, sizin gibi toplumla birlikte nefes alıp veren Belediye başkanlarıyla mümkündür. Şenliğin her zamanki gibi geniş bir yelpazede gerçekleşmiş olması, ayrıca emek isteyen bir iş. Emeğin hak ettiği gibi en yüce değer haline geldiği, insanların hep barış içinde gülümsediği bir Türkiye özlemiyle Şenliğinizi kutluyorum.”

 

ÖZGÜRLÜKTE BULUŞMAK DİLEĞİYLE

Mektubuna “Özgürlükte buluşmak dileğiyle…” notunu düşen Balbay’ın mektubu 23. Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri kapsamında akşam konserlerinde sunucu Berna Ergin tarafından okundu. Mektup, konserin yapıldığı alanda toplanan binlerce Aliağalı’yı biranda duygulandırdı. 

 

BAŞKAN OĞUZ: ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTUĞUNDA, DAHA ALİAĞA’DA ÇOK ŞENLİKLERDE HALKIMIZLA BİRLİKTE OLACAK

Konserin sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “İzmir Milletvekilimiz Sayın Mustafa Balbay’ın mektubundan çok etkilendim. Kendisini çok özledik. Mektubu için çok teşekkür ederim. Özgürlüğüne kavuştuğunda, daha Aliağa’da çok şenliklerde halkımızla birlikte olacak. Mustafa Balbay’ın ve Cumhuriyetimize gönül vermiş nice Atatürk sevdalısının biran önce özgürlüklerini kavuşarak, Aliağa’da Emek ve Barış Şenliğimizde buluşmayı diliyoruz.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.