Öne Çıkanlar londra kktc Fulham Hailey Baldwin ingiltere Gülsin Onay Piyano Festivali Londrada konser Mehmet Koççat Independent Mortgage Philip Arditti

Bu haber kez okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

*(Bursa'daki lodos) Başbakanlık ve AFAD gerekli yardımları en yakın zamanda ulaştıracaktır.

*368 trilyonluk yatırım hayırlı olsun

*Bu eserleri Bursa'mıza kazandıran emeği geçen herkesi tebrik ediyor şükranlarımı sunuyorum. Tabi birde Bursa'nın önünde yeni bir dönem açacak olan ve inşası süren projelerimiz var. Bursa'yı İzmir'e İstanbul'a bağlayacak olan YHT çalışmaları devam ediyor. İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün inşası sürüyor.

"PROJELER HAYATA GEÇİYOR"

*Düşünebiliyor musunuz bunlar daha önce hayal bile edilemiyordu şimdi hayata geçiyor. Buraya geldik. Bizim ecdadımız Fatih Sultan Mehmet karadan gemileri yürüttüyse bizde deniz altından Marmaray'ı taşırız.

*Bu yıl sonu itibariyle 29 Ekim'e kadar yetişecek. İstanbul'dan İzmir'e gidiş artık zor olmayacak. Şehir hastanesiyle ilgili çalışmalar, diğer projeler, yatırımlar devam ediyor.

*İstiklal Savaşı döneminde Bursa işgal edilince Ankara'da meclisin üzerine kara bir örtü serilmişti. Böylesine derinden etkilemişti. Ne zaman ki düşman işgalinden kurtuldu kara örtü de kaldırıldı. Biz yeniden kara örtüler örtülmesin diye yeni Türkiye diyoruz. Bizim millete hizmetten başka gayemiz, hak davasından başka davamız yoktur.

*Ankara'da, milletin evinde toplantılarla bir araya geliyoruz. Dertleri, sıkıntıları dinliyoruz. Vatandaşlarımızla buluşup hasret gideriyoruz.

*Cumhurbaşkanı'nın bu ziyaretlerinden rahatsız olanlar var. Geçenlerde bir milletvekili YSK'ya müracat etmiş. Cumhurbaşkanı seçime kadar mitinglere gitmesin diye. YSK'da tabi reddetmiş. Bunların durumu bu.

*Biz ülkemiz ve milletimiz bir daha kara günler yaşasın diye mücadele ediyoruz ve 'yeni Türkiye diyoruz'. Cumhurbaşkanı olarak sadece istikbale yönelik kanaatlerimi söylüyorum

400 MİLLETVEKİLİ 

*Başkanlık sistemi istiyorsak çözüm sürecini istiyorsak 400 milletvekili vermemiz gerekiyor ki iktidardaki parti bunu gerçekleştirsin.

*En iyi demokrasi ABD'de diyorlar, en ileri Ekonomi ABD'de diyorlar. ABD Başkanlık sistemiyle buraya geldi. Onu neden örnek almıyorsun! Az gelişmiş ülkeleri mi örnek alacağız gelişmiş ülkeleri mi?

ONLAR CUMHURBAŞKANI OTURSUN İSTİYORLAR

*İstiyorlar ki Cumhurbaşkanı Ankara'da otursun sadece önüne gelen evrakları imzalasın.

Ben onların dediği gibi bir Cumhurbaşkanı olursan emanete ihanet etmiş olurum. Diyorlar ki Cumhurbaşkanı meydanlara indir,  asıl mesele sizin meydanlarda olmamanız.

Benim yerim milletin yanı

*Artık eski Türkiye yok. Yeni Türkiye'de gücünü milleten almayan kimsenin esamesi okunmayacak.

BU ŞAHSİ BİR MESELE DEĞİL

*Bu mesele milletin bekası, ülkenin geleceği meselesidir. Bu benim şahsi meselem değil.

Milletin değil, darbecilerin çetelerin yanında saf tutanlar bu tercihlerinin hesabını verecekler.

*Bir siyasi genel müdür diyor ki ben o teröristlerin önünde yürütüm Eli motoflu neymiş genç onun önünde yürürüm diyor. Bunların elinde molotof varsa o teröristtir. Bunların önünde yürürüm diyen bundan nasibini almıştır. Elinde molotofla terör estirenlere ülkenin hiç bir yerinde asla müsade etmeyiz. Huzur istiyoruz İç Güvenlik Paketi bu ülkenin geleceği için önemlidir.

*Türkiye'nin yeni ihtiyaçları için yeni yöntemler bulmalıyız. Yeni anayasa ve Başkanlık sistemi bunun içine gündeme gelmiştir. Türkiye çok başlılığın bedelini yıllarca ödedi.

BUNLAR DÖRT DÖRTLÜK CAHİL

*Başkanlık sisteminde 'denetim mekanizması yok diyenler' dört dörtlük cahil. Türkiye başkanlık sistemiyle yönetiliyor olsaydı bugün daha ileri bir seviyede olurduk. Ben belediye başkanlığı döneminden bu yana başkanlık sistemini savunuyorum.Dünyada başkanlık sistemini kullanan onlarda ülke var hangisinde krallıklar oluşmuş. Bizim tarihimize kültürümüze daha uygun olan sistemi seçelim. Biz başkanlık sistemini kendimize pay çıkarmak için istemiyoruz.

 *Davulun seçilmişlerin tokmağın başkalarının elinde olduğu bu vesayet sisteminde ısrar etmenin anlamı yok. Bunlar milli iradeden korkuyor. Kendilerine inanmıyorlar güvenmiyorlar. İstiyorlar ki böyle sürüp gitsin ancak bu milletin yararına değil. Bu meseleyi benim üzerimden tartışanlar dünyaya at gözlüğü ile bakıyor aslında bunlar milletten korkuyor.

*Pensilvenya'daki zat gitti NYT'ye yazı yazdı. Sen patron musun hoca mısın? 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.