Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere ingiltere Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlama Balosu Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA

Bu haber kez okundu.

IŞİD zulmünden kaçan Suriyeli mülteciler Türkiye'ye geliyor

Bu günün en önemli haberi ile ilgili olarak gelişmelerde,Yaklaşık 4 bin Suriyelinin sınıra geldiğini ifade eden Davutoğlu, "Hiçbir etnik mezhep ayrımı yapmadan yardım sürüyor" dedi. "Bize sığınan herkese yardım elini uzatacağız" diyen Davutoğlu, önceliğin Suriyelilere bulundukları yerde yardım etmek olduğunu ifade etti. Alınan bilgiye göre, Rakka'ya bağlı Tel Abyad ile Aynel Arap bölgesi arasında, IŞİD ile Demokratik Birlik Partisi (PYD) arasında çıkan çatışmalar devam ediyor. Bu gerginlik sırasında Suriye tarafında sınıra doğru gelen 50 yaşlarındaki bir kadının bastığı mayın infilak etti. Suriye tarafında da endişeye yol açan patlamada yaralanan kadın, battaniye ile sınır tellerinden geçirildi ve otomobille Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Güvenlik güçleri, Suruç ilçesine bağlı Oylum Mahallesi sınır hattındaki Suriyelilerin sayısının artması üzerine sığınmacıların geçişine izin verdi. Tel örgüleri açan Jandarma ekiplerinin kadın ve çocuklara yardım ettiği görüldü. Sınırdan alındıktan sonra oluşturulan güvenlik alanında toplanan Suriyelilerin, Oylum köyündeki boş bir okula gönderileceği öğrenildi. Bu arada sınırın karşısındaki çatışma sesleri Oylum köyünden de duyuluyor. İlk etapta Suriyelilerin geçişlerine izin verilmemiş ve 100 kişilik grubun taş atmaya başlaması üzerine polis ve askerler kalabalığa müdahale etmişti.Öte yandan Örgütün özellikle Suriye sınırında Türkiye tarafına sızmaya çalıştığı, ancak Kürt gruplarının kurduğu kordon nedeniyle sınırın bu yüzüne geçemediği belirtildi.Canlı yayınlar ile detayları vereceğiz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.