Öne Çıkanlar londra koronavirüs maç ne zaman İngilterede maç hangi kanalda ingiltere turk son dakika Aytac Foods londra Dünya Eğitim Forumu Genç Akademisyenler Seminer

Bu haber kez okundu.

O gazeteci 5 ay hapis cezasına çaptırıldı

Hükmün açıklanması geri bırakıldı. Şu anda yerel bir gazetede çalışan Mine Bekiroğlu, daha önce Milliyet Gazetesi'nde görev yaparken 15 Şubat 2014'de Facebook'tan o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Bilgisayarına el konuldu.Cumhuriyet Savcısı yaptığı soruşturma sonunda gazeteci Bekiroğlu hakkında 'Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret ve tehdit' suçundan Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. 2 yıla kadar hapsi istenen Bekiroğlu'na ilk duruşmada karar verildi. Bekiroğlu, suçlamayı kabul etmeyerek, "Gezi Parkı eylemlerine katılmıştım. Eyleme karşı olanlar arabamızın camını kırdılar. Ben de bu duruma dayanarak yorumda bulundum. Kimseye hakaret etmedim" dedi.Hakim, Bekiroğlu'nu 6 ay hapse mahkum etti. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezası 5 aya indirilip, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Gazeteci Bekiroğlu 5 yıl boyunca benzer suç işlemediği zaman bu ceza yok sayılacak. Aksi taktirde, verilen bu hapis cezasını da çekecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.