Öne Çıkanlar İngiltere restoran İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs

Bu haber kez okundu.

İngiliz basınında bomba iddia: Başbakan May istifa edecek

Sunday Times gazetesi, bir grup kabine üyesinin Brexit sürecinde başarısız olan Theresa May'i başbakanlık koltuğundan indirmeyi ve geçici hükümet başkanı atamayı planladıklarını yazdı. ITV kanalı da, AB ile yapılan anlaşma onaylanırsa May'in istifa edeceğini öne sürdü.
Gazetenin hükümete yakın çevrelerine dayanarak aktardığı habere göre bir grup kabine üyesi, Brexit sürecini kötü yönettiğini düşündükleri İngiltere Başbakanı Theresa May’e karşı harekete geçmeye hazırlanıyor.
Habere göre isminin açıklanmasını istemeyen en az 11 kabine üyesi bakan, mevcut başbakanın istifasını istediklerini ve yarın yapılacak olan kabine toplantısında May’den bunu talep etmeyi planladıklarını, aksi halde bakanlık görevlerinden toplu halde istifa ile tehdit edeceklerini ifade etti.
Söz konusu bakanlardan birinin, “Son yaklaştı. 10 gün içinde May gitmiş olacak” dediği aktarıldı.
Daha önce İngiliz basını, istifa etmesi konusunda May’in üzerindeki baskının arttığını yazmıştı. Sunday Times ise, dünkü oturumda bakanların geçici hükümet başkanı adayını tartıştıklarını, bu gruptan en az 6 kişinin bu göreve Başbakan Yardımcısı David Lidington’ın gelmesini desteklediklerini belirtti.Olası adayların arasında ayrıca Çevre Bakanı Michael Gove ve Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt gibi isimler de bulunuyor.
İSTİFA SİNYALİ
Öte yandan İngiliz ITV kanalı da çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Buna göre Başbakan May, AB ile yaptığı anlaşma parlamentodan geçerse istifa edeceğini söyledi. Ancak kanalın haberine göre, Brexit karşıtları May’in bu sözüne itibar etmedi. Bu gelişmeler yaşanırken hükümete Brexit sürecinin iptal edilmesi çağrısında bulunulan dilekçedeki imza sayısının bir haftada 5 milyonu geçtiği belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.