Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Dr. Müge Çevik

Bu haber kez okundu.

Trt Genel Müdürü'nden Türk Müziğine Gönül Veren Gençlere Tam Destek

Avrupa Ajansı (AVA) Londra-Radyonun 88. Yılı kutlamaları nedeniyle Beşiktaş ve Kadıköy meydanlarında kurulan Radyo Köyü’nün açılış töreni için İstanbul’a gelen TRT Genel Müdürü Şenol Göka , Sıra Sende stüdyosunu  ziyaret ederek yarışmacılara destek verdi. Sunuculuğunu Anıl İlter’in yaptığı, Sıra Sende Avrupa ve Sıra Sende Türkiye yarışmaları Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği kategorilerinde yapılıyor. TRT Radyo ve Müzik Daire Başkanı Amber Türkmen, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Nusret Yılmaz, Türk Halk Müziği Sanatçısı Adile Kurt Karatepe ve orkestra şefi  Ömer Hayri  Uzun’dan oluşan jüri ve seyirci oylamalarıyla kazananların belirleneceği Sıra Sende Avrupa /Türkiye yarışmaları  yarışmacılara TRT sanatçısı olma fırsatı sunuyor. 

 

 

Avrupa’da 5 ülke 8 şehir ve eş zamanlı olarak Türkiye’de 8 ilde yapılan elemeler sonucu seçilen 40 yarışmacı ile çekimler sırasında stüdyoda buluşan Göka, Avrupa’da yaşadığı halde kendi kültürünü koruyan ve yaşatan gençleri tebrik ederek “ TRT siz şarkılarınızı, türkülerinizi söylemeye devam ettikçe bundan cesaretleniyor ve cesaretlendikçe de size daha fazla desteklemek istiyor. Siz yeterki söylemeye devam edin. Kalbinizi aklınızı şarkılara türkülere açın, bu kültürü hem bulunduğunuz yerlerde yaşatın hem de kalbinizde yaşatın” diyerek yarışmacılara destek verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.