Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Dr. Müge Çevik

Bu haber kez okundu.

Kanayan yara Ortadoğu'da Türkmenler

Avrupa Ajansı (AVA) Mehmet Gaygusuz / Londra-Irak Türkmenler Cephesi İngiltere Temsilcisi Sündüz Abbas, Türkmenler'in karşı karşıya kaldıkları sorunları, Türkmenlerin içinde bulunduğu durumu  anlattı. Abbas şunları söyledi: “Bilindiği gibi, Ortadoğu, dünyanın kanayan yarası. Son yirmi yıldır, petrolden daha fazla kanın aktığı bir merkeze döndü.  Geleneksel merkezi  devletler  dış müdahaleler  sonucu tasfiye edildi ve bölgesel otorite , terör örgütlerinin eline geçti. Ortadoğu’da, bu dinsel görünümlu  mafyatik terör örgütleri, gizli ve açık bir biçimde desteklendi. Bu mafyatik terör örgütleri, bölgenin zengin haracından pay alırken, bölge çapında tüm barışçı ve birlikte yaşama kurallarını da ortadan kaldırdı. Bölge, etnik, dini, bölgesel aşıretler biçiminda ayrıştı. Ayrıştırmanın arkasından sonu gelmez iç çatışma, bölgeyi cehenneme çevirdi. Böylesine korkunç bir ortamda, kendi aralarında etnik ve mezhep bölünmeden çok, varolma mücadelesi içindeki Türkmenler, yıllardır terörden en fazla zarar gören halk durumunda.”

Sündüz Abbas, Ortadoğu’da Türkmenler'i anlattı  

CHP İngiltere Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyle devam etti: “Türkmenler'le dayanışma amacıyla, 16 Kasım Pazar günü geniş katılımlı bir toplantıda Irak Türkmenler Cephesi İngiltere Temsilcisi  Sündüz Abbas, Türkmenler'in karşı karşıya kaldıkları sorunları, Türkmenlerin içinde bulunduğu durumu  anlattı. Abbas,  bölgede Türkmenlerin  yok edilmeye nasıl calışıldığını somut ve kan donduran olayları birinci elden paylaştı.”

 

IŞİD terör örgütü

“IŞİD terör örgütünün saldırı sonucu can ve mal kayıbına uğrayan, yerlerinden yurtlarından kaçan Türkmenlerin ne yazık ki hiç bir desteği kalmadığını, dışardan giden yardımların ancak %10’unun  kendilerine anca ulaştığını,  Kürtler, Ezidiler, diğer Hırıstiyan guruplar kuvvetli bir himaye gördüklerini anlattı. Hiçbir desteği olmayan, kaderleri ile baş başa bırakılan Türkmenlerin acı gerçeğini Partimiz CHP bir heyet gondererek yerinde incelemelerde bulundu ve  hazırlanan bir raporlada kamuoyuna duyurdu. Partimizin dışında kimsenin el uzatmadığı sorunları Türkmen temsilcilerinden dinleme olanağı elde ettik. “

CHP İngiltere Dayanışma Derneği

Chp İngiltere  Dayanışma Derneği Avrupa gazetesi’ne bir basın açıklaması gönderdi. Açıklamada Irak Türkmenler Cephesi İngiltere Temsilcisi  Sündüz Abbas ve Ordaoğu’da Türkmenler'in karşı karşıya kaldıkları sorunları, Türkmenlerin içinde bulunduğu durum konu edildi. Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyle: “Derneğimiz, düzenli  halk toplantıları ve değişik etkinliklerle çalışmalarını sürdürüyor. Siyasi amacımıza uygun çalışma temposunu aksatmadan sürdüreceğiz.  Toplumumuza her alanda yardımcı olmak ve  dayanışma içinde bulunmayi bundan sonra da ilke edineceğiz.” “Derneğimizin çok aktif ve saygıdeğer üyelerinden Aziz Akpınar’ın ani kaybı bizleri derinden üzdü. Değerli üyemiz Aziz Akpınar’ın cenaze törnine derneğimiz adına katıldık ve Sayın Akpınar’ın devrimci-cumhuriyetçi özelliklerini vurguladık. 16 Kasım pazar günü kahvaltı ve söyleşi etkinliğimizde,  değerli arkadaşımızı andık ve Atatürk devrimine bağlılığını ve özelliklerini vurguladık. Tekrar arkadaşımız Aziz Akpınar’a Allahtan rahmet, ailesine ve  yakınlarına başsağlığı dileriz.”

Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyle sona erdi: 

“İlgiyle dinlenen söyleşimize 50 kişi katıldı. Katılımcıların sorular sorup , kendi görüşlerini açıklamaları ile canlı ve dolu dolu bir söyleşi oldu.  Bu toplantıya katılan Türkmen Cephesi önderlerine ve özellikle Sündüz Abbas’a çok teşkkürler ediyoruz. Bundan sonraki çalışmalarda, dayanışma içinde olacağız ve Türkmenlere yardım kampanyası başlatacağımızı ve Ingiltere’deki tüm Türk toplumunu bu yardım kampanyasına destek vermeye çağırıyoruz. CHP İngiltere Dayanışma Derneği, bundan böyle de duyarlılığını sürdürecek ve İngiltere genelindeki siyasi ve kültürel çalışmalarına devam edecektir.”

 

ilgili haberler

Türkmen varlığı tehlike altında

Irak Türkmen Cephesi Londra Temsilciliği Şehitlerini Andı

İngiltere Irak Türkmen Cephesi protestosu

Türkmen kasabası katliamın eşiğinde

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.