Öne Çıkanlar acun ılıcalı İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş maç saat kaçta Rishko Beauty Center Rishko Beauty london RISHKO BEAUTY Kozmetolog london Rishko london Rishko

Bu haber kez okundu.

Balkan Gençlik Okulu'nda Yeniden Ders Zili Çaldı  

AVRUPA AJANSI (AVA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Balkan ülkelerinde yaşayan lise ve üniversite öğrencilerinin sosyal, kültürel ve akademik açıdan iyi yetişmeleri için hayata geçirilen “Balkan Gençlik Okulu”nda ders zili yeniden çaldı. Covid-19 salgınından dolayı ertelen dersler alınan sağlık tedbirleri çerçevesinde Kosova’da yüz yüze olarak tekrar başladı. Balkan Gençlik Okulu, diğer Balkan ülkelerinde ise online olarak devam ediyor.  

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), tarafından Balkan ülkelerinde yaşayan soydaş ve kardeş topluluklara mensup lise ve üniversite öğrencilerinin sosyal, kültürel ve akademik açıdan iyi yetişmeleri için düzenlenen “Balkan Gençlik Okulu” programları kaldığı yerden devam ediyor. Covid-19 salgınının Balkan ülkelerinde de yoğun olarak görülmesi nedeniyle 2020 yılında bazı ülkelerde ileri bir tarihe ertelenen, bazı ülkelerde ise online eğitime geçilen “Balkan Gençlik Okulu”’nda yüz yüze eğitim için ders zilleri çalmaya başladı. Yeni normalle birlikte Kosova’da Covid-19 tedbirleri çerçevesinde yüz yüze derslerin başladığı eğitimlerde öğrenciler “Çoklu Zekâ” ve “Günümüzde Medyanın Etkisi” adlı seminer derslerine katıldı. Bosna Hersek’te, Karadağ’da, Kuzey Makedonya’da, Sırbistan’da ve Yunanistan’da da Balkan Gençlik Okulu online olarak devam ediyor. Arnavutluk’ta ise salgın öncesi başlayan programa Eylül ayında devam edilmesi planlanıyor.  

ORTAK DEĞERLER YAKINDAN TANITILIYOR  

Balkan Genlik Okulu kapsamanda; tarih, medeniyet, uluslararası ilişkiler, ekonomi, din, sosyoloji, felsefe, psikoloji gibi sosyal bilimler ile kültür, sanat ve kişisel gelişim alanlarında çeşitli eğitimler alan lise ve üniversite öğrencileri kişisel gelişimlerine katkı sağlayarak kariyer planlamalarına zemin hazırlıyor. Program kapsamında düzenlenen kültürel geziler, kitap okuma, film izleme, konser ve sergi gibi etkinlikler ise gençlere, Türkiye’yi ve ortak değerleri yakından tanıma fırsatı veriyor. Balkan Genlik Okulu, Balkan ülkelerinde faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, araştırma merkezleri, yerel eğitim kurumları ve enstitüler ile iş birliği halinde yürütülüyor.  

Proje kapsamında yapılan eğitim programları ve etkinlikler; Arnavutluk, Bosna Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Yunanistan’da olmak üzere 8 Balkan ülkesinde uygulanıyor. Her ülkede farklı bir takvimde uygulanan, program Türkiye’ye kültürel gezileri dâhil yaklaşık 4 aylık bir süre içerisinde icra ediliyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.